У кожного час від часу виникають болі. Деякі люди мають хронічні проблеми з болем або запаленням. Біль настільки поширений, що на ринку існує незліченна кількість методів лікування, які допоможуть вам впоратися з болем і почуватися комфортніше. Однією з терапій, яка набула популярності в останні роки, є кріотерапія всього тіла. 

Що таке кріотерапія і як вона працює?

Для тих із вас, хто не знайомий з кріотерапією, дозвольте мені поділитися з вами деякою наукою. Кріотерапія - це тип холодової терапії, який передбачає дуже швидке та контрольоване охолодження тканини. Пристрій використовує температуру в діапазоні від -110ºC до -130ºC (-166ºF до -202ºF) протягом приблизно трьох хвилин на кожну зону. Отже, ваша шкіра охолоджується від 0 до 4 °C за лічені секунди, але кріотерапія також охолоджує підшкірну клітковину, і саме тоді відбувається магія. 

Цей термічний шок на вашій шкірі надсилає вашому мозку сигнал про виживання. Це майже як крик про допомогу: «Привіт, друже, я заморозився».

Накази вашого мозку дуже чіткі! Кровоносна система вашого тіла призводить до «звуження судин», щоб зберегти тепло. Чим нижча температура, тим більше звужуються кровоносні судини. Через 2-3 хвилини припиняємо охолодження, і ділянка прогрівається. Це має протилежний ефект і спричиняє розширення кровоносних судин. Це пришвидшує багато крові та свіжих клітинних поживних речовин до цієї області.

Оскільки мозок думає, що ви обмерзли, він виділяє ендорфіни для гарного самопочуття, стимулює активність нових клітин для прискорення відновлення, виробляє протизапальні білки та перекачує тонни кисню та поживних речовин для відновлення, омолодження та загоєння тканин. 

Ось 8 цікавих причин, чому, кріотерапія дивовижна

1. Кріотерапія і старіння шкіри

Будь-яке контрольоване пошкодження шкіри може стимулювати вироблення колагену та еластину. Це наука, яка лежить в основі багатьох процедур, таких як лазери або мікроголочки, і те, як вони досягають ефекту підтягування.

Але кріотерапія працює дещо по-іншому, оскільки реальної шкоди немає; мозок вважає, що фізичне звуження судин стимулює так багато нової клітинної активності на місці, яке лікується, а також розумовий імпульс! Кріотерапія також допомагає зменшити запалення, і, щоб ви знали, запалення старіє вашу шкіру швидше. Отже, це прекрасна профілактика.

Оскільки він дуже ефективний у лікуванні клітин шкіри, я настійно рекомендую його як підбадьорливе доповнення до процедур для омолодження шкіри.  Подумайте про більш підтягнутий, еластичніший, сяючий ефект завдяки терапевтичному холоду.

 

2. Покращує кровообіг і затримку рідини

Дозвольте мені пояснити, як стимулюється кровообіг. Ефект подібний до тимчасового блокування виходу води зі шланга; коли ви знову відкриваєте його, тиск настільки сильний, що він забирає всі відходи.

Лімфатична система трохи схожа на вантажівку-самоскид, оскільки вона збирає залишки й токсини та вимиває їх. Лімфатична система працює краще, коли кровоносні судини менше забиті, і обидві покращуються завдяки кріотерапії.

Це також може зменшити темні кола та набряки на обличчі.

 

3. Зменшує набряклість і припухлість

РИС використовується багато років, і ні, я не кажу про їжу. РИС. Це термін, який я вперше зустрів, коли вивчав масаж при спортивних травмах. Він означає спокій, лід, стиснення та піднесення. 

Терапія холодом широко відома тим, що полегшує або запобігає набрякам, що робить її дуже ефективною при травмах м’яких тканин, таких як розтягнення зв’язок і розтягнень, ТА зменшує набряклість і набряк! 

Наука за кріотерапією при набряках 

Набряк виникає, коли судини розширюються, щоб принести більше крові в цю область. Ця кров також стає «водянистою», щоб допомогти величезній армії білих клітин рухатися швидше, щоб захистити область від інфекції. Він звужує судини, зменшуючи кровотечу, лімфоток і клітини крові, зменшуючи набряки. Він  також вивільняє протизапальні молекули. 

Якась набряклість обличчя? Приходьте та першими спробуйте мій новий апарат для кріотерапії!

 

4. Допомагає зменшити запалення при таких захворюваннях шкіри, як екзема, атопічний дерматит, розацеа та акне.

Основною причиною всіх цих проблем шкіри є внутрішнє запалення. Під час кріотерапії ваша кров насичена антиоксидантами. Ми знаємо переваги вживання антиоксидантів і як це може зменшити запалення в організмі.

Це допомагає зменшити вплив вільних радикалів і запалення, що важливо для тих, у кого зовнішня чутлива шкіра. Деякі клінічні дослідження, які я бачив на цю тему, справді захоплюючі! (Подивіться внизу сторінки)

Зміцнення лімфатичної системи, а отже, і імунної системи може допомогти вам боротися із запальними захворюваннями, такими як екзема, розацеа або акне. Поряд з комбінованим впливом сильного холоду на фізичний сайт має глибокий лікувальний ефект. Цікаво, що більшість бактерій не можуть вижити при таких постійних дуже низьких температурах. 

 

5. Допомагає зменшити шрами

Це може бути величезною підтримкою в лікуванні шрамів, від операцій до естетичних процедур. Після процедури кров надсилає до вашої шкіри кисень, поживні речовини та відновлювальні ферменти, стимулюючи вироблення нового колагену, що прискорить процес загоєння. 

Як бонус, це також допомагає при набряках і зменшує синці. Терапія холодом запобігає зараженню, оскільки бактерії не можуть вижити за таких низьких температур, що є ще однією перевагою, яку слід враховувати.

 

6. Холодна терапія допомагає підвищити настрій та енергію

Коли ваш мозок перебуває в «режимі фіксації», оскільки він вважає, що тканина пошкоджена, він виділяє велику кількість речовин, таких як ендорфіни, адреналін і норадреналін. Ці антистресові гормони роблять вас щасливішими, позитивнішими та навіть енергійнішими. Це ідеальне рішення, якщо ваша шкіра виглядає втомленою або тьмяною

 

7. Допомагає при травмах і знімає м'язову напругу

Гаразд, він прискорює відновлення м’язів, оскільки вдається відновити пошкоджені клітини. Це також підвищує шанси клітин на виживання після травми. Якщо ми думаємо про м’язи на обличчі та шиї, вони часто напружені. Спочатку може здатися, що використання кріотерапії для полегшення м’язової напруги непродуктивне, але наука каже, що це справді неймовірно. 

Це також змушує вашу лімфатичну систему працювати з максимальним потенціалом. Це швидко вимиває токсини, такі як молочна кислота, зменшуючи пошкодження тканин. Під час лікування шкіра починає виробляти новий колаген і еластин для відновлення тканин, сприяючи еластичності.

Оскільки ваш мозок перебуває в режимі «Мені потрібно виправити пошкодження», ваша кров збагачується гормонами, киснем, поживними речовинами та ферментами відновлення. Після лікування ваші кровоносні судини розширюються, доставляючи кров, насичену багатьма корисними речовинами, до м’язів і тканин, прискорюючи процес загоєння.

Тож вибух льодової терапії після масажу обличчя може буквально стати вишенькою на торті для омолодження обличчя. 

 

8. Знеболення

Болі в нижній частині спини, шиї, плечах і, відверто кажучи, будь-де на тілі – звичайне явище. Якщо ви відчуваєте це, ви можете розглянути можливість кріотерапії. XCryo має різні аплікатори, які можна адаптувати до будь-якої ділянки тіла чи обличчя.