ПЕРЕВАГИ СЕАНСУ КРІОТЕРАПІЇ

Незалежно від того, чи ви займаєтеся важкою атлетією, є завзятим відвідувачем тренажерного залу, страждаєте від захворювання, яке спричиняє хронічне запалення та біль, шукаєте спосіб доповнити свої зусилля зі схуднення чи просто хочете «розслабитися» (буквально), у всьому цьому вам може допомогти кріотерапія.

Швидке перебування під мінусовими температурами дає багато переваг, зокрема: 

  • Зменшення болю та запалення 
  • Посилення обміну речовин і втрата ваги
  • Поліпшення сну  
  • Зменшення тривожності та депресії 
І багато, багато іншого!

Якщо ви вирішили скористатися перевагами  кріотерапії, ви, ймовірно, думаєте, що робити, щоб підготуватися до першого сеансу. 

ДО І ПІСЛЯ КРІОТЕРАПІЇ

Щоб відповісти на будь-які запитання, які у вас можуть виникнути, і допомогти вам отримати максимальну користь від свого досвіду, ось кілька порад, якими ви можете скористатися для підготовки до першого сеансу кріотерапії. 

ЧОГО ОЧІКУВАТИ

Перш ніж перейти до порад щодо вашого першого візиту, ми вважаємо важливим пояснити, чого очікувати під час сеансу. Під час візиту ви потрапите в кріотерапевтичну камеру, яка виглядає як велика алюмінієва каністра. У камері є двері з отвором у верхній частині, з якого стирчить ваша голова, і коли ви входите всередину й двері зачиняються, все ваше тіло від шиї донизу потрапляє в камеру.

Коли ви будете готові, рідкий азот або сухий лід буде закачано всередину камери, і вони охоплять все ваше тіло, аж до шиї, на час сеансу. Коли рідкий азот або сухий лід контактує з вашою шкірою, ваше тіло стає крижаним. Зверніть увагу, що азот або сухий лід не конденсуватимуться на вашій шкірі, тому ви не промокнете; скоріше, ви відчуєте лише холод. 

Ви залишатиметеся в умовах мінусової температури приблизно 3 хвилини, але не більше 5 хвилин; однак, якщо ви відчуваєте, що хочете закінчити сеанс швидше, ви, звичайно, можете це зробити. По завершенні сеансу ви вийдете з камери, ваше тіло знову піддасться кімнатній температурі, і ви зможете продовжувати решту дня. 

ЯК ПРИГОТУВАТИ

Тепер, коли у вас є короткий огляд того, чого очікувати під час сеансу кріотерапії, давайте поговоримо про те, що ви можете зробити, щоб підготуватися до свого першого візиту. 

ЩО НОСИТИ

Під час сеансу на вас не буде багато одягу, оскільки ваші тканини закривають шкіру, і тому ви не зможете відчути всі переваги, які пропонує кріотерапія. На тренування ви можете одягнути все, що забажаєте – спортивне спорядження, одяг для відпочинку, або, якщо ви зупиняєтеся під час обідньої перерви чи після роботи, навіть офісний одяг.

З огляду на це, однак, переконайтеся, що ви носите «скромний» (через відсутність кращого слова) одяг під ним або що ви берете такий одяг із собою; купальний костюм або спортивний бюстгальтер, наприклад; однак ви не повинні бути повністю оголеними. Ваш рівень комфорту має найбільше значення, і ми надамо вам халат, якщо ви віддаєте перевагу більшій конфіденційності та захисту.

Перед початком сеансу вам потрібно буде надіти пару рукавичок і шкарпеток, які захистять вас від обмороження (ми не жартуємо, коли ми говоримо, що температура стає крижаною). Ви можете взяти з собою свої рукавички, шкарпетки або чоботи, або ми з радістю надамо вам захисний одяг. 

ПЕРЕКОНАЙТЕСЯ, ЩО ВИ СУХІ

Перш ніж увійти в кріокамеру, вам потрібно переконатися, що ви повністю висохли. На вашій шкірі або на дрібницях одягу, які ви будете одягати, не повинно бути вологи. Навіть найменша кількість вологи замерзне після початку сеансу, що може збільшити ризик обмороження.

Не робіть тієї ж помилки, яку зробив Джастін Гетлін. На Чемпіонат світу з легкої атлетики на відкритому повітрі 2011 року в Тегу (Південна Корея) спортсмен прибув з обмороженням. Перед іграми він провів кріосеанс і забув змінити шкарпетки, які одягав під час тренування, перш ніж увійти в камеру. Шкарпетки були мокрі від поту, через що у нього утворилося обмороження ніг. 

Щоб переконатися, що ви повністю висохли, обов’язково витріть шкіру сухим рушником перед початком сеансу. Також варто змінити одяг, який ви збираєтеся носити, щоб переконатися, що на вашому одязі не накопичується піт; отже, можливо, ви захочете взяти з собою щось, на що можна змінитися. 

ЗАХОДИ БЕЗПЕКИ ПРИ КРІОТЕРАПІЇ

Перш ніж записатися на прийом або насолодитися сеансом, ми хочемо переконатися, що ви є хорошим кандидатом на кріотерапію!

Є кілька захворювань, які можуть виключити вас із лікування застуди, наприклад синдром Рейно, ускладнення кровообігу. Якщо ви страждаєте від цього холодного повітря, ваші симптоми можуть погіршитися.

Вагітним жінкам слід уникати кріотерапії всього тіла, але можна насолодитися сеансом локалізованої кріотерапії, щоб зменшити будь-яке запалення чи набряк!

Під час сеансу температура шкіри почне знижуватися, тому ми рекомендуємо не входити в кріокамеру, доки не загояться відкриті рани, і уникати цього, якщо у вас активна кровотеча.

БУДЬТЕ МЕТУШЛИВИМИ 

Тут не буде багато місця для пересування, але коли ви перебуваєте в кріосауні, ви не повинні стояти абсолютно нерухомо, оскільки це може перешкодити ефективному кровотоку. Щоб уникнути проблем, зробіть кілька рухів, перебуваючи в камері.

Махайте руками, ворушіть пальцями на руках і ногах, піднімайте і опускайте ноги маршовим способом, гойдайтеся вперед-назад тощо; ці типи рухів допоможуть підтримувати кровотік у ваших судинах. 

ПІСЛЯ СЕАНС КРІОТЕРАПІЇ

Після першого сеансу цього відновлювального лікування більшість людей зазвичай відразу помічають зменшення м’язового болю та запалення!

Спортсмени, які використовують кріотерапію, стверджують, що їхні м’язи мають більший діапазон рухів і загальний кровообіг покращується.

Після першого сеансу кріотерапії ваше тіло може відчувати охолодження, доки температура не відрегулюється протягом дня. Цілком нормально відчувати легкий холод після виходу з дверей камери, але ми рекомендуємо продовжувати свій день як зазвичай!

Після сеансу ви одягнете свій одяг і зможете залишитися, щоб скористатися іншими послугами, які доповнюють сеанс, або відправитися на розслаблюючий день.